- Fluturi, Irina Binder – Cu toate cele trei volume în librării, Irina Binder s-a bucurat anul acesta de o popularitate demnă de luat în seamă. Citind „Fluturi”, te bucuri de un univers plin de emoții și te regăsești în fiecare zbucium. Iar la final, te bucuri că totul nu este doar o poveste, regăsind părți din sufletul tău ascunse acolo, între pagini. O recenzie a acestei cărți găsești și aici.
- Înainte să te cunosc, Jojo Moyes – O poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.
- Fata din tren, Paula Hawkins – este romanul despre care însuși Stephen King a mărturisit că l-a ținut treaz o noapte întreagă. Deși apărut în librării de mai bine de un an, romanul încă face furori printre iubitorii cărților de suspans. „Misterios și pasionant – Fata din tren este un thriller de prima mână, care te face dependent de viciul cititului“ (S.J. Watson).
- Hoțul de cărți, Marcus Zusak – Germania nazistă, 1939, o poveste despre dragostea de cărți și de cuvinte, clădită în timpul unui război crud și sângeros; o poveste despre puterea cuvintelor de a crea lumi. Cu o scriitură superb măiestrită și arzând cu intensitate, Marcus Zusak ne-a dăruit una dintre cele mai durabile povești ale timpurilor noastre, la fel de cerută în librărie ca și în 2011, anul apariției.
- Spioana, Paulo Coelho – Povestea lui Mata Hari: o femeie liberă; o dansatoare care a șocat și a fermecat publicul; o curtezană care a sfidat rigorile vremii. O spioană – poate cea mai faimoasă – care i-a subjugat pe puternicii zilei. Sub numele de Mata Hari a devenit un mit, iar arma ei a fost seducția. Spioana e un puzzle fascinant și o lecție admirabilă despre echilibrul fragil dintre nonconformism și luciditate.
- Un veac de singurătate, Gabriel García Márquez – la jumătate de secol de la publicare, capodopera care i-a adus premiul Nobel (1982), rămâne, în opinia unanimă a criticii – după Don Quijote de la Mancha, nemuritoarea creație a lui Cervantes -, cel mai frumos roman de expresie spaniolă din toate timpurile.
- Micul prinț, Antoine de Saint-Exupery – De 67 de ani, Micul prinț ne cucerește sufletele, devenind un mit care a captivat întreaga planetă. Un gen aparte, fiind în același timp și poveste poetico-filosofică și mit inițiatic, cartea ne aduce în prim-plan valorile umane, toleranța și spirit de aventură. Este un titlu accesibil tuturor categoriilor de vârstă, o poveste simplă și fermecătoare, spusă într-un limbaj simplu, dar plin de poezie.
Sursă foto: www.metropotam.ro - Bărbații sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus, John Gray – Este manualul relațiilor de dragoste din ziua de azi. Dr. Gray dezvăluie felul în care se deosebesc bărbații de femei în toate domeniile vieții – cele două sexe comunică în mod diferit, gândesc, simt, percep, reacționează, răspund și iubesc în mod diferit. Înțelegerea acestor diferențe ajută la eliminarea multor frustrări întâmpinate în relațiile cu sexul opus.
- Ce ne spunem când nu ne vorbim, Chris Simion – Un diagnostic fatal o determină să o ia la fugă și să se ascundă. Fără nicio explicație. Își abandonează iubitul, părinții, prietenii… tot. Pleacă din țară ca să-și trăiască sfârșitul într-o singurătate deplină, scriind mail-uri pe care nu le trimite niciodată. După doi ani, își reface analizele. E sănătoasă tun. De aici, se naște o analiză reală și dureroasă a vieții, în toate aspectele ei.
- ABC de Nutriție, Mihaela Bilic – Prima carte pentru copii scrisă de un medic nutriționist. Descoperi adevărul despre alimente, rolul lor în organism, ce și cât trebuie să mănânci. Cartea cuprinde 30 de jocuri și experiențe legate de mâncare, 30 de curiozități și secrete despre alimente, teste și exerciții de istețime, explicații medicale și informații științifice, o istorie cu gust și o diplomă de absolvire.
2016: Top 10 cărți cele mai vândute la Fragilistic
